Tags: Glutenfri glutenfritt Gulrotkake
Dette er gulrotkaka si. Saftig og god, ingen stikkende smak av natron og lang holdbarhet. Dessuten er den glutenfri.
- 2 dl Fin kakemiks fra Toro,
- 2 dl sukker
- 3 egg
- 1 ts natron,
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 1 dl olje
- 4 dl (180 gr) revet gulrot (Bruk gjerne både fin og grovrevet)
Slik gjør du:
Pisk egg og sukker lett sammen. Bland det tørre og sikt det i blandingen. Rør til slutt inn oljen og de revne gulrøttene.
Hell røren i en rundform (22 cm) som er kledd med bakepapir og smurt med smør. Stek herligheten 30 min på nederste rille i ovnen med over og undervarme (180 gr).
Avkjøl kaken, del den i to og bre et lag med ostekrem i midten og på toppen. Pynt den med reven gulrot og gled deg. Dette er en holdbar kake som er fin å forberede dagen før den skal serveres slik at den har fått godgjort seg. Den er også fin å fryse for den som klarer å beherske seg.
Oppskrift på ostekremen finner du her: