Gjærbakst Kaker

Boller med kanel i svingene

Det finnes få ting som dufter bedre enn nystekt gjærbakst. Her er oppskriften på en deig som tar sin tid å lage, – men som absolutt er verdt innsatsen.

Du trenger:

  • 900 gr hvetemel
  • 25 gr gjær
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 150 gr sukker
  • 5 dl melk
  • 1 egg
  • 150 gr smør i små terninger.

Bland det tørre og ha i egget blandet i melken som gjerne kan være kjøleskapskald. La blandingen eltes i ca. 10 minutter og tilsett så smøret. Kjør kjøkkenmaskinen ytterligere 10 minutter og sett så deigen til heving i ca. 2 timer. Om du ønsker kan den også gjerne stå natten over.

Fyll:

  • 150 gr værelsestemperert smør
  • 2 ss kanel
  • 125 gr brunt sukker

Blandes sammen til en jevn krem. Kjevl ut deigen til en rektangulær leiv (60 ganger 50 cm) og fordel smørkremen jevnt utover. Skjær så deigen i passe strimler som du tvinner og så former til knuter.

Etterheves i ca en time. Pensles med egg eller melk og stekes midt i ovnen (225 grader ) med over og under varme i ca. 12-14 minutter.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *