Tags: Afternoon Tea Hjemmelaget strøssel kaffekos Langpannekakke sitronkake
Sitronkake i liten langpanneform. Frisk i smak, saftig god og enkel å lage. Pynt den med hjemmelaget strøssel i fargen du måtte ønske og skjær den i små stykker. Det perfekte innslag på Afternoon Tea party.
To ganger har jeg vært på Afternoon Tea på Fredrikstad Kino hvor de ansatte har invitert til en kakebuffet av en høyere dimensjon. Her er oppskriften på en sitronkake som lekkert kan pyntes med farget melisglasur og tørkede roser. Ja, i følge spesialistene er alle roser spiselige. Og hvis du virkelig vil imponere får du også her fremgangmåten på hvordan lage hjemmelaget strøssel i alle farger du måtte ønske deg..
Sitronkaken var på plass da vi arrangerte vårt egen Afternoon Tea i det gamle bedehuset i Sponvika.
Sitronkake i liten langpanne:
Du trenger:
4 egg
300–325 g sukker
3 dl kefir eller kulturmelk
250 g smør
2 ss presset sitronsaft
revet skall av én sitron (økologisk)
300 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen egg og sukker. Rør inn melken i det avkjølte smøret og tilsett sitronsaften og sitronskallet. Sikt sammen det tørre og ha det i. Bland deigen godt.
Kle en liten langpanne (20×30 cm) med et bakepapir, hell i deigen og stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøles i form og skjæres i små porsjonskake størrelser. En holdbarkake som også er vel egnet til å fryse.
STRØSSEL
1 eggehvite
180–240 g siktet melis
3–4 dråper sitronsaft
konditorfarge etter ønske
Rør sammen eggehviten med siktet melis. Bruk kun en av vispene i en håndmikser og pisk blandingen til en seig masse. Tilsett konditorfarge om ønskelig.
Fyll massen i en sprøytepose uten tipp og klipp et tynt hull.
Sprøyt tynne striper på et bakepapir og la det tørke i romtemperatur i 2–3 timer.
Knus dem sammen med hendene slik at de blir passelige, små biter.