Brød Oppskrifter Uten gluten

Glutenfri brødbakst

Saftig glutenfritt

Tags:     

Kunsten med gjærbakst er ikke å lage deigen for fast. Det samme gjelder glutenfrie rundstykker og brød. Her har jeg delt oppskriften fra glutenfrihet.no i to brød og et brett med rundstykker.

Glutenfri gjærbakst har ord på seg for å være tørt og smakløst. Denne oppskriften er både saftig og lett å bake. I tillegg behøver du verken å forme brødene  eller rundstykkene.

Det går rett og slett ikke an 🙂

Ingredienser:

  • 400 g GF havregryn
  • 350 g bokhvetemel*
  • 350 g maismel eller (Semper grov miks)
  • 60 g chiafrø
  • 180 g solsikkekjerner
  • 45 g fiberhusk
  • 1 håndfull linfrø
  • 1 pk gjær
  • 1 ss bakepulver
  • 3 ts salt
  • 1-2 ts honning/sukker (kan sløyfes)
  • 17 – 18 dl vann, kaldt

Denne oppskriften gir veldig gode brød eller som her: Rundstykker. Løftet først deigen over i to brødformer før jeg raspet en gulrot og blandet det inn i resten. Satte så deigen med to fuktede spiseskjeer på et bakepapir.

Cluet er at deigen skal være veldig løs. Det skal ikke være mulig å trille ut rundstykkene. Til det er utgangspunktet for løs og klissete.

Fremgangsmåten er enkel:

Bland alt det tørre i bakebollen. Tilsett vann (bruker du honning, rør det ut i vannet). Bruk så fingrene til å blande alt godt og å få bort alle eventuelle klumper.

Etterhev ca. to timer.

Ekstra saftig bakverk
Glutenfrie rudstykker

Rundstykkene stekes først midt i ovnen på 225 grader i ca. 16 minutter.

Skru ned varmen og sett så inn brødformene nederst i ovnen og stek de ca. 50 minutter på 200 grader. Skorpen skal få god brunfarge.

Avkjølte brød skjærer i skiver og legges i fryseboksen, – klare til å tines i brødristeren.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *