Tags: brød gjærbakst Glutenfri glutenfritt rundstykker
Kunsten med gjærbakst er ikke å lage deigen for fast. Det samme gjelder glutenfrie rundstykker og brød. Her har jeg delt oppskriften fra glutenfrihet.no i to brød og et brett med rundstykker.
Glutenfri gjærbakst har ord på seg for å være tørt og smakløst. Denne oppskriften er både saftig og lett å bake. I tillegg behøver du verken å forme brødene eller rundstykkene.
Det går rett og slett ikke an 🙂
Ingredienser:
- 400 g GF havregryn
- 350 g bokhvetemel*
- 350 g maismel eller (Semper grov miks)
- 60 g chiafrø
- 180 g solsikkekjerner
- 45 g fiberhusk
- 1 håndfull linfrø
- 1 pk gjær
- 1 ss bakepulver
- 3 ts salt
- 1-2 ts honning/sukker (kan sløyfes)
- 17 – 18 dl vann, kaldt
Denne oppskriften gir veldig gode brød eller som her: Rundstykker. Løftet først deigen over i to brødformer før jeg raspet en gulrot og blandet det inn i resten. Satte så deigen med to fuktede spiseskjeer på et bakepapir.
Cluet er at deigen skal være veldig løs. Det skal ikke være mulig å trille ut rundstykkene. Til det er utgangspunktet for løs og klissete.
Fremgangsmåten er enkel:
Bland alt det tørre i bakebollen. Tilsett vann (bruker du honning, rør det ut i vannet). Bruk så fingrene til å blande alt godt og å få bort alle eventuelle klumper.
Etterhev ca. to timer.
Rundstykkene stekes først midt i ovnen på 225 grader i ca. 16 minutter.
Skru ned varmen og sett så inn brødformene nederst i ovnen og stek de ca. 50 minutter på 200 grader. Skorpen skal få god brunfarge.
Avkjølte brød skjærer i skiver og legges i fryseboksen, – klare til å tines i brødristeren.