Tags: Chili chiliemarmelade tilbehør tilbehør til ost
Denne chili marmeladen smaker kjempegodt til oster, i wok eller når du rett og slett vil jazze opp middagen.
Du trenger kort og godt:
- 1oo gram ferdig renset chili
- 100 gr ferdig renset paprika
- 4 dl epleeddik (5%)
- 500 gr. syltesukker
Slik gjør du:
Rens chilien ved å fjerne frø og slintrer. Grovhakk og kjør den et par minutter i foodprosessoren.
Ha så i renset paprika og kjør blandingen sammen , – men ikke så lenge at det blir en saus. La marmeladen ha litt konsistens.
Gi eddik og sukker et oppkok og tilsett chilien og paprikaen.
La det hele koke i ca. 15 minutter før du tar kjelen til side og lar blandingen avkjøles og tykne til.
Etter ca. 30 – 40 minutter er marmeladen klar til å helles over på glass med lokk.
Oppbevar marmeladen kaldt. Den er holdbar i flere måneder.