Tags: gjærbakst sweetbun Vaniljeruter Vaniljesnurrer
Her får du oppskrift på gjærbakst på et tykt lag med vaniljekrem, stekt i langpanne. Det perfekte innslag på skoleavslutningen eller til sommerpikniken.
Du trenger:
- 1 pose tørrgjær
- 3 dl melk
- 1 dl sukker
- 2 egg
- 150 gr smør
- 10-12 dl hvetemel
- 5 dl vaniljekrem
Fyll
- 80 gr smør
- 1 ½ dl melis
Bland det tørre. Smelt smør, pisk og rør inn egget og tilsett melken. Varm væsken til 37 grader og bland det våte i det tørre. Elt deigen 10 min. og la deigen etterheve på et lunt sted en times tid.
Dekk en form 30x 40 cm med bakepapir.
Del deigen i to, kjevle ut den ene delen så den passer til å dekke formen.
Legg den kjevlede deigen i formen og smør på vaniljekrem i et jevnt lag.
Kjevle ut resten av deigen og smør på fyllet. Rull sammen slik man gjør med kanelboller. Deles i 24 biter som legges i rader på deigen dekket med vaniljekrem.
Etterhev en time.
Stekes i forvarmet ovn på 200 gr nederste rille i ca. 20 min.
Pass på at vaniljerutene er gjennomstekte.
Pyntes eventuelt med melisglasur og dryss.
Husk:
Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.