Oppskrifter Ost Uten gluten

Oppgradert løkpai

Tags:  

Løkpai gjør seg som piknik-mat om sommeren og ikke minst som kveldskos høst- og vinterstid. Spanderer du litt ekstra god ost er dette også en sterkt kandidat til festbordet.

Du trenger

Paibunn:

  • 150 gr smør i terninger
  • 200 gr hvetemel
  • 2-3 ss kaldt vann

Fyll:

  • 3 fedd hvitløk
  • 4-5 gule eller røde løk
  • 200 gram ost (her har jeg brukt en blanding av Bufar og Gruyere)
  • 4 dl melk
  • 4 egg
  • salt og pepper
  • krydder som for eksempel muskat, timian og oregano.

Gjør som følger:

Smuldre smøret i melet og tilsett vannet. Bland det hele sammen til paibiunnen  får en jevn konsistens. Pakk den i plast og la den hvile i kjøleskapet en times tid.

Vil du lage den med glutenfri bunn er tipset ferdig miks fra Det Glutenfrie Verksted.

Sett ovnen på 200 grader. Fordel deigen i en smurt paiform med ca 3 cm høy kant. (Fordel gjerne den med fingrene eller bruk kjevle). Prikk bunnen med en gaffel og stek den ca. 15 minutter midt i ovnen.

Lag fyllet ved å la løk og hvitløk surre på svak varme i stekepannen ca. 20 minutter. Fordel så blandingen i den ferdigstekte paibunnen og legg over godt med ost. Pisk egg og melk sammen og smak til med krydderet/salt og pepper.

Stekes så 30-40 minutter midt i ovnen.

Serveres med salat og baguette. Sett på litt fransk cafemusikk og nyt den gode stemningen.

Prøv også pai med feta og spinat Oppskriften finner du her.