Tags: plommemarmelade plommer plommesyltetøy tilbehør til ost
Når du har et plommetre som gir raust med frukt og gode smaker, er det bare å gå på leting etter flere oppskrifter. Denne marmeladevarianten med vanilje og sitron har allerede blitt en ny favoritt både på brødskiva og til ostebordet.
Oppskriften er fra My Feldt sin fargerike bok: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.
Du trenger:
- 1 kg. plommer
- 1 vaniljestang
- 620 gr sukker
- ferskpresset juice fra en sitron.
Slik gjør du:
Skjær plommene i fire
Del vaniljestangen på langs og skrubb innsiden med sukkeret slik at frøene løsner. Legg sukkeret med frøene, vaniljestangen og plommebitene i en tykkbundet kjele og tilsett sitronsaften. Kok opp og la det småkoke til plommene får en marmeladeaktig konsistens. Rør om av og til. Test konsistensen ved å legge en klikk marmelade på en tallerken som du setter til avkjøling i kjøleskapet. Kontroller så konsistensen.
Hell den varme marmeladen i steriliserte glass og oppbevar dem mørkt og kaldt.
Til inspirasjon:
Det er så mye godt du kan lage med plommer. Her er flere linker vel verdt å teste ut:
Her er en sveitsisk spesialitet: Wähe fra Sol.
Plommekake i jakten på plommepai.
Plommekake med saftig smak av høst
Plommechutney full av godbiter.