Tags: porsjonsbrød turmat
Lykken er å ha en venninne som byr på noe spennende og godt når du kommer på besøk. Lisbeth er en kløpper på indisk mat men er også en rev på å snuse opp gode smakssammensetninger.
Disse porsjonsbrødene med dill, ost og vårløk er som skapt til varme supper eller som følge på tur.
Du trenger:
- 2.5 dl lunkent vann
- 1 ts sukker
- 1 ts gjær
- 250 gr. mel
- 1 ts salt
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 egg
Bland alt sammen og tilsett så 1 bunt hakket vårløk og 250 gr mel. Blant godt og kna inn 20 gr mykt smør.
Sett det hele til heving en timestid.
Fyll:
- 1 hakket løk
- 1 bunt dill
- 200 gr. revet ost. (Her har jeg brukt Jørnsberg. (Les gjerne om Ostegården her)
- 1 egg (sammenpisket)
- Salt og pepper.

Kjevl så ut deigen til en stor, tynn leiv. Smør fyllet utover.
Rull deigen sammen og skjær leiven i passe tykke skiver og legg de i porsjonsformer.
Pensle med smør, dryss over med sesamfrø og stek de midt i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 180 grader.