Tags: Glutenfri glutenfritt Knekkebrød knekkebrødoppskrift
Disse knekkebrødene er fulle av kjerner, frø og gode smaker. Å blande sammen røren går fort, men ha tungen rett i munn når det gjelder stekingen. Bruk glutenfritt mel så får du glutenfrie knekkebrød.
Her er oppskrift på Wenches knekkebrød:
- 5 dl havregryn (glutenfrie)
- 2 dl linfrø
- 2 dl sesamfrø
- 2 dl solsikkekjerner
- 2 dl gresskarkjerner
- 1 ts honning
- salt
- 8 dl vann
- 1 dl glutenfritt mel av ett eller annet slag.
Bland alle ingrediensene sammen MINUS melet. La blandingen få svelle i ti minutter. Tilsett så melet, rør godt og dra blandingen utover tre stekebrett med en slikkepott. Det er viktig at du får fordelt det så jevnt som mulig.
Stekes i ovnene på vifte ved 160 grader i ca. 10 minutter. Ta brettene ut og bruk et pizzahjul/kniv til å dele opp knekkebrødene i passende biter.
Sett brettene tilbake i ovnen og la de steke i ca en time. Bytt plass i ovnen ca. hvert 15 minutt.
Sett ned ovnen til 140 grader etter ca. 40 minutter. Luft gjerne ut litt damp innimellom.
Med andre ord: Stekingen må gjetes til resultatet er sprøstekt (tilsammen 55-60 minutter)
Oppbevares i kakebokser (ikke plastbokser, – da blir det myke).