Oppskrifter Snadder

Farfars syltetøy.

Tags:     

Hvert år plukker farfar kilovis med bringebær og blåbær på sine turer i skogen. Fangsten blir møysommelig renset og lagt i fryseboksen i små porsjoner. «Skogens perler» dukker så opp igjen i løpet av vinteren og blir til verdens beste syltetøy. Her er oppskriften:

Farfar spesial: Forhold: En kilo bær til en halv kilo sukker.

Hell frosne bær i en kjele og la de tine på middels sterk varme. Spre innholdet med en kniv slik at bærene tines mest mulig jevnt.

Når bærene har kokt i ca to minutter: Slå av platen og tilsett sukkeret.

Bland det hele godt sammen og fortsett å røre i ca. fire minutter.

Løft kjelen fra platen og rør ytterlige et minutt før du fordeler innholdet i rene glass og setter på lokk.

Fremgangsmåten passer til alle typer skogsbær og syltetøyet holder seg ca. to uker i kjøleskapet, – men blir trolig spist opp lenge før.

-Naturen gir meg veldig mye og det er hyggelig å ha noe å gi bort til familie og venner, sier Ismail Hussein. Den opprinnelige kyprioten flyttet til Halden i 1961 og har siden vært en både ivrig og uslåelig bærplukker. Så langt har sommerens innsats gitt til sammen ti kilo bær.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *