Opplevelser

Den store stolpejakten

-Der står den, ja! May Klingenberg fisker raskt fram mobilen. Snart har hun scannet QR koden på stolpen foran henne. Så er det kjapt nede på bakkeplan og opp i horisontalen. – Planken hører med, forsikrer hun leende. – Det er liksom en egen greie.

Tidligere var det skogsturer og orienteringsløp som gjaldt for May Klingenberg fra Råholt. For fire år siden startet hun imidlertid den store stolpejakten sammen med tvillingsøsteren Mette. I dag er det flere i slekten som knives om å få registrert flest stolper.

Morsomt og lærerikt

-Jeg ser på det som en fin måte å komme seg ut, forteller hun. – I tillegg til at du får beveget deg, blir du kjent med steder du ellers ikke ville ha kommet til. Noen av stolpene er plassert ved kulturminner. Ved å skanne QR koden kan du lære om nye steder og hendelser.   

-Det gir en egen dimensjon ved å gå til, forsikrer hun. – Her om dagen gikk vi sammen med en jente på 11 år som ikke har vært så lett å motivere til skogsturer. Hun ble så ivrig i stolpejakten at vi til sammen gikk 7, 4 kilometer.

Å ta planken hører med ved nye stolpefunn.

Ulike vanskelighetsgrad

Hun har jaktet på stolper både på Vestlandet og rundt på Østlandet. Vanskelighetsgraden på stolpene varierer fra :

  • Grønn: veldig enkel og kan nås med sykkel og rullestol
  • Blå: enkel
  • Rød: medium
  • Svart: vanskelig.
Stolpejakten har ført May Klingenberg mellom himmel og hav.

Både helger og ferieturer har vært preget av jakten på nye stolper. Fast takst ved hvert nye funn, er ned å ta planken. – Jeg har alltid vært glad i å gå tur. Stolpejakten inspirerer til oppdagelsesferd i strøk du ellers aldri ville tenkt på å dra til. Det er også ekstra triggende å følge andres jakt via appen. Det styrker også konkurranseinstinktet.

Fakta:

Den store stolpejakten har fått folk ut av sofaen og ut på oppdagelses ferd.
Målet for 2020 er 1000 stolper.

Stolpejakten er et gratis aktivitetstilbud som går ut på å lete etter stolper plassert sentralt i ulike kommuner rundt i landet. 

Ideen stammer fra orienteringsmiljøet i Sverige og er et gratis aktivitetstilbud. Stolpene er av tre og ca en meter høye.  Det er satt ut godt over 5000 stolper rundt i landet

Fysisk kartbrosjyrer kan hentes gratis og hvert stolpebesøk kan registreres på papir, nettsiden stolpejakten.no eller via appen Stolpejakten på smarttelefon.

Sesongen varer fra ca. 1. april til 1. november. Stolpene er utplassert av nærmere 100 forskjellige aktører rundt i 94 kommuner.

(Kilde: ksu.no)

Les mer om stolpejakten her.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *