Oppskrifter Snadder

Spinatpai med feta og tomat.

Tags:    

Soltørkede tomater, fetaost og spinat. Denne paien oser av sommer og sol og er en populær gjest på bordet gjennom hele året. Paien er vegetarisk og egner seg godt til å fryses, – det skjer derimot aldri hos oss. Til det er den altfor populær 🙂 !

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har laget denne paien opp igjennom. Oppskriften stammer fra Trines Matblogg, og det er rart å tenke på at hun sikkert har servert den her mange ganger, – før vi ble de nye lykkelige eierene av hytta hennes her på Nisseberget.

Varianten på bildet er laget med frossen spinat som er en mulighet, men den ferske varianten er så absolutt å anbefale. (Frossen spinat inneholder mer vann , – som også merkes på konsistensen).

Ønsker du en glutenfri variant, er tipset ferdig pai mix fra Det Glutenfrie Verkstedet.

Du trenger:

 • 2 løk (gjerne rød)
 • Smør/olje til steking
 • 250 gr vasket og renset spinat (eventuelt frossen)
 • 2 fedd hvitløk (presset)
 • 6-8 soltørkede tomater i biter
 • 150 gr fetaost i terninger
 • 4 egg
 • 4 dl melk
 • Salt og pepper
 • Friske urter

Paibunn:

 • 150 g smør i terninger
 • 200 gr hvetemel
 • 2-3 ss kaldt vann.

Slik gjør du:

Smuldre smøret i melet og tilsett vannet. Bland det hele sammen til paibiunnen  får en jevn konsistens. Pakk den i plast og la den hvile i kjøleskapet en times tid.

Sett ovnen på 200 grader. Fordel deigen i en smurt paiform med ca 3 cm høy kant. (Fordel gjerne den med fingrene eller bruk kjevle). Prikk bunnen med en gaffel og stek den ca. 15 minutter midt i ovnen.

Lag fyllet ved å frese løken i strimler i stekepannen med smøret/olje sammen med hvitløk. Ha så i spinaten og la det surre noen minutter til den så vidt faller sammen i pannen. Ha blandingen er over i paiskallet og fordel fetaosten og tomatene over blandingen.  Pisk sammen egg og melk og hell det forsiktig over i paiskallet. Tilsett til slutt krydderurter som timian, oregano, basilikum. Stekes 30 – 40 minutter midt i ovnen.

Serveres gjerne med en blandet salat.

NB! Hvis du ønsker en glutenfri pai, lag på en ferdig deigpose fra Det glutenfrie verkstedet.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *