Opplevelser Ost

Frogner Special, – mer enn en handel.

Tags:   

Å besøke landets eldste ostebutikk, er som å åpne en konfekteske full av håndlagde godbiter. Frogner Special ligger i Bygdøy Allé og er et sant mekka for glade ganer.

Innehaver Jan Arne Moen er som servicen selv og full av kunnskap og historier. Han kaller seg ostenerd, er ostedommer i nasjonale og internasjonale konkurranser og vet det som vites bør om osteproduksjon og de ulike ysterne.

I ostedisken hviler velkjente høvdinger som Parmesan, Gruyère, og Roquefort, side om side med prisvinnende norske, lokalproduserte oster fra det meste av landet.

Frogner Special
En prisbelønnet stolthet fra Stavanger Ysteri.
Frogner Special
Norsk og utenlandske oster i skjønn forening.
Jan-Arne Moen var blant annet dommer under OsteVM 2019 i Bergamo
Jan-Arne med juleosten over alle: Stilton.

Salt, søtt, surt, bittert, umami.

Frogner Special
Om lokalet er lite, er plassen maks utnyttet.

SLokalet er lite, men vareutvalget stort. Her er krukker og flasker med hjemmelagde kompotter, fruktsidere, fikenmarmelade og lynghonning fra Østerdalen. Balsamico, eddik og olivenolje. Lubne griser fra Marsipan Compagniet, sjokolade fra danske Summerbird og makroner, kaker, paier, desserter og middagsretter laget på bakrommet. I kjøttdisken lokker skinker og spekemat, og er du på jakt etter kniver, ostehøvler eller fonduesett, får du også det.

Ost fra Thorbjørnrud ystet i den opprinnelige direktørboligen til Hadeland Glassverk.
Valgets kval.
Frogner Special kan skimte med produkter fra 300 produsenter.

Så mye mer det gir å handle i slike spesialbutikker. Det er som å få et introduksjonskurs i gode råvarer og lokalmathistorie, med på kjøpet!

Fakta: Les mer om Frogner Special her.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *