Å besøke landets eldste ostebutikk, er som å åpne en konfekteske full av håndlagde godbiter. Frogner Special ligger i Bygdøy Allé og er et sant mekka for glade ganer.

Innehaver Jan Arne Moen er som servicen selv og full av kunnskap og historier. Han kaller seg ostenerd, er ostedommer i nasjonale og internasjonale konkurranser og vet det som vites bør om osteproduksjon og de ulike ysterne.
I ostedisken hviler velkjente høvdinger som Parmesan, Gruyère, og Roquefort, side om side med prisvinnende norske, lokalproduserte oster fra det meste av landet.




Salt, søtt, surt, bittert, umami.

SLokalet er lite, men vareutvalget stort. Her er krukker og flasker med hjemmelagde kompotter, fruktsidere, fikenmarmelade og lynghonning fra Østerdalen. Balsamico, eddik og olivenolje. Lubne griser fra Marsipan Compagniet, sjokolade fra danske Summerbird og makroner, kaker, paier, desserter og middagsretter laget på bakrommet. I kjøttdisken lokker skinker og spekemat, og er du på jakt etter kniver, ostehøvler eller fonduesett, får du også det.



Så mye mer det gir å handle i slike spesialbutikker. Det er som å få et introduksjonskurs i gode råvarer og lokalmathistorie, med på kjøpet!
Fakta: Les mer om Frogner Special her.