Notice: Funksjonen _load_textdomain_just_in_time ble kalt feil. Innlasting av oversettelser for tekstdomenet tiffany ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/functions.php on line 6121
Eplekake fra Kronen Gaard – Trude Henrichsen
Kaker Kaker

Eplekake fra Kronen Gaard

Tags:   

Blir du heller aldri lei eplekake? Denne oppskriften stammer fra Kronen Gaard Hotel i Sandnes og inneholder små grep som gjør den ekstra saftig og god. Den passer, som eplekaker flest, perfekt til is eller krem, – og spanderer du en dæsj med cognac over kakestykket, er du snart et skritt nærmere himmelriket.

Ingredienser:

  • 200 gr hvetemel
  • 100 gr sukker
  • 150 gr smør
  • 2 egg
  • 2 ss rømme
  • 1 ts bakepulver
  • 3 store epler, helst syrlige, norske.
  • Pluss et dryss med sukker og kanel

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 165 grader.

Pisk eggedosis av egg og sukker.

Smelt smør i en kasserolle og rør forsiktig i rømmen. Rasp et eple og vend det inn i røren (dette er hemmeligheten som gjør den ekstra frisk og saftig).

Bland mel og bakepulver og rør så melblandingen og smørblandingen vekselsvis inn i eggedosisen med en slikkepott.

La røren få godgjøre seg en liten stund mens du skreller og deler epler i tynne skiver. Hell så blandingen i formen (24 cm) , stikk eplene ned i røren og strø over et dryss med kanel og sukker.

Stekes midt i ovnen i ca. 35 minutter.

Dette er en mektig kake som holder lenge og som er fin å fryse.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *