Tags: chutney høst plommechutney plommer tilbehør
For deg som er glad i viltkjøtt og oster med personlighet, byr denne oppskriften på hyggelig følge. Plommechutney er enkel å lage og full av smak, men den trenger å godgjøre seg noen uker før den virkelig er i sitt ess. Oppskriften stammer fra Trines Matblogg.
Du trenger
- 1 kg plommer i biter
- 3 epler i biter
- 100 gr rosiner
- 1 rød løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts ingefær, fersk, revet
- 1 rød chili, finhakket
- 1 kanelstang
- 2 dl hvitvinseddik
- 1/2 ts salt
- ca. 350 gr brunt sukker (mengden er avhengig av hvor søt/syrlig frukten er, så smak til underveis)
Ha alt i en kjele og gi det hele et forsiktig oppkok under omrøring. La det småkoke uten lokk ca. en times tid, til blandingen begynner å tykne noe.
Rør om av og til.
Smak til med mer sukker om nødvendig før du fjerner kanelstangen og fyller blandingen i rene, varme glass (Bruk en sølvskje til å lede varmen) og sett umiddelbart på lokket.
Avkjøl chutneyen før du setter glassene kaldt og mørkt.
Smaken sitter best etter at chutneyen har fått godgjort seg 2-3 måneder på et kalt og mørkt sted, men den kan også nytes nylaget.
Med andre ord: Lager du den når de norske plommene er på sitt beste, – har du hyggelige vertinnegaver når julen kommer J