Tags: høst lettvintkake Plommekake plommer
Med et tre som trofast bugner av plommer i hagen, er jeg stadig på jakt etter nye anvendelser. Denne plommekaken er saftig og full av god smak. Det er bare å ønske høsten velkommen.
Du trenger:
- 100 gram smør
- 2 store egg
- 2 dl sukker
- 2 ts vanilje sukker
- 1 ts bakepulver
- 1.5 dl hvetemel
- 1 dl havregryn
Fyll/Sukkermarinering:
- Plommer nok til å dekke springformen.
- 1 ss sukker
- 1 ss kanel
Pynt:
- 50 gr hakkede mandler
- perlesukker
Sett ovnen på 180 grader.
Del plommene i to, fjerne steinen og legg plommene i en bolle. Tilsett kanel og sukker og la blandingen godgjøre seg i kjøleskapet et kvarters tid.
Rør sammen egg og sukker og tilsett bakepulver, vaniljesukker og smeltet smør. Rør tilslutt inn mel og havregryn til du får en klumpfri deig.

Kle en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunn og smør den på sidene. Fordel sukkermarinerte plommebitene over deigen og strø til slutt over mandler og perlesukker.
Stekes på nederste rille i ca. 30 – 35 minutter. NB! Ikke stek den for lenge. Kaken skal ha en kladdeaktig konsistens og gjerne nytes lun.