Notice: Funksjonen _load_textdomain_just_in_time ble kalt feil. Innlasting av oversettelser for tekstdomenet tiffany ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/functions.php on line 6121
Plommekake med saftig smak av høst – Trude Henrichsen
Kaker

Plommekake med saftig smak av høst

plommekake

Tags:    

Med et tre som trofast bugner av plommer i hagen, er jeg stadig på jakt etter nye anvendelser. Denne plommekaken er saftig og full av god smak. Det er bare å ønske høsten velkommen.

Du trenger:

  • 100 gram smør
  • 2 store egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ts vanilje sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1.5 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn

Fyll/Sukkermarinering:

  • Plommer nok til å dekke springformen.
  • 1 ss sukker
  • 1 ss kanel

Pynt:

  • 50 gr hakkede mandler
  • perlesukker

Sett ovnen på 180 grader.

Del plommene i to, fjerne steinen og legg plommene i en bolle. Tilsett kanel og sukker og la blandingen godgjøre seg i kjøleskapet et kvarters tid.

Rør sammen egg og sukker og tilsett bakepulver, vaniljesukker og smeltet smør. Rør tilslutt inn mel og havregryn til du får en klumpfri deig.

Det finnes mer enn 2000 ulike plommesorter.

Kle en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunn og smør  den på sidene. Fordel sukkermarinerte plommebitene over deigen og strø til slutt over mandler og perlesukker.

Stekes på nederste rille i ca. 30 – 35 minutter. NB! Ikke stek den for lenge. Kaken skal ha en kladdeaktig konsistens og gjerne nytes lun.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *