Opplevelser

ida Elisabeths kuer

Tags:   

Ingen kan med sikkerhet spå været, men gjennom utstillingen Kuenes hemmelige liv på Fossesholms Herregård, er du i hvert fall garantert lun sommerstemning.

Når Ida Elisabeth gjør noe, gjøres det grundig. Årets sommerutstilling rommer til sammen malerier av 214 kuer. Her er både bølinger og enkelt kyr, store og små dyr, og raser som Hereford, Scottish Highland, Irish Dexter, franske Limousinere, Jersey-kuer, indiske kuer, raudkoller og NRF. Hovedrollen har hun derimot gitt til Telemarkskua.

-Jeg har malt utallige dyrebilder, blant annet et stort antall elger og hester, som går for å være vanskelige subjekter. Kuer er derimot det vanskeligste jeg har begitt meg ut på, forteller hun.

-For å få til disse kreaturene, trengte jeg all den erfaring jeg hadde samlet opp i mine til da ca. 35 år som billedkunstner. Kuer har en skyhøy sjarmfaktor, men de er sjelden elegante. Løsningen har vært å finne frem til andre kvaliteter enn for eksempel de strømlinjeformede hestene.

Landets største samling

Ida Elisabeth, eller Elisabeth Jørgensen Singh, som er hennes egentlige navn, er kjent for sine stemningsfulle, naivistiske bilder bugnende av fargerik idyll. Motivene er ofte hentet fra svunnende tider men i år har bildekunstneren fra Hurum belaget seg på å lage tidenes største ku-utstilling i Norge.

ida ELisabeth

Fakta:

Utstillingen på Fossesholm Herregård er fra 29. juni til 11. august 2019.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *