Tags: Fika Glutenfri havreflarn småkaker
Fysen på noe godt? Disse havreflarnene er superenkle å lage og er gjort i en fei. Kakene passer like godt til sommerdessertene som til julens tradisjonelle slag. Disse er bakt med tanke på isen på 17. mai. Dessuten er de uten gluten.
Du trenger:
- 60 gr smør
- 75 gr sukker
- 1 egg
- 1 ts bakepulver
- 100 gr glutenfri havregryn
- Maldon salt
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Smelt smøret i en kjele på middelvarme og hell det over havregrynene. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, strø over bakepulveret og tilsett smør og havregrynblandingen. Bruk en slikkepott til å blande deigen sammen.
Sett deigen med teskje på stekebrettet (husk bakepapir og god avstand mellom kakene). Beregn kun 9-10 flarn på hvert brett.
Stekes midt i ovnen i 6-7 minutter. Husk å følge godt med under stekingen. Tiden kan variere fra ovn til ovn.
Avkjøl kakene på platen før du forsiktig skyver de over på en rist. Strø gjerne over et lett dryss med Maldon salt når de kommer ut av ovnen.