Opplevelser

Øyhopping i vinterlandskap

Øyhopping, oslofjorden

Tags:    

Har du en time ekstra i hovedstaden? Dra på øyhopping i Indre Oslofjord! Turen går fra Aker brygge og koster 36 kroner med mindre du har månedskort. Still deg på dekk, kjenn sola varme i ansiktet og trekk inn lukten av salt sjø. Det handler om ren terapi.

Øyhopping, oslofjordenøyhopping, osloØyhopping, oslofjorden

Noen er som meg: Bare ute etter å få seg en tur på sjøen. Andre har rustet seg med nistepakke og gode sko. Rundturen tar en time med korte stopp ved fem øyer. På sommerstid er det et yrende liv både om bord og på land. Nå ligger landskapet som i dvale. Selv måkene ser ut til å ha satt ned tempoet.

– Det mest populære anløpsstedet er Hovedøya, forteller fergemannen. – På denne tiden av året er alt stengt, men det er mange flotte kulturminner og fine turveier. Du skal ikke ta deg et bad, da? fortsetter han leende. – Selv midt på vinteren har vi med folk som reiser ut til øyene for å få seg et bad.  

Selv synes jeg det er forfriskende nok å stå ute på dekk. Stykker av isflak dupper i vannet under meg og deler av landskapet er fremdeles dekket av snø. En og annen måke flyr taust av gårde, – ellers er det stillheten som rår. Jeg trekker inn lukten av sjø og kjenner sola varme i ansiktet. Det gir en egen ro i sjelen å være på havet. På slike dager er det ren terapi.

Øyhopping, oslofjordenØyhopping, oslofjordenØyhopping, oslofjorden

Øyhopping, oslofjordenFakta

Båten går fra Aker brygge og rundturen tar  ca. en time.  Ruten går (hele året) innom: Hovedøya, Bleikøya, Gressholmen, Lindøya øst, Lindøya vest, Nakholmen og Hovedøya.  Linje B1. Les mer på ruter.no   Enkelt billett koster NOK 36, – du kan bruke månedskort.

 

 

 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *