Muffins er raske å lage og finnes i et utall varianter. Med denne enkle grunnoppskriften er det bare å gyve løs på huset syltetøykrukker. Her har jeg brukt raust med blåbærsyltetøy, – uten noe videre muffins.
Det sies at forskjellen mellom muffins og cupcakes er at muffins er et bakverk i porsjonsform, mens cupcake er en kake i porsjonsform, – uten at jeg blir noe klokere av det. For meg er cupcakes en fryd for øyet, mens muffins er en gave til ganen uten altfor mye toppings og stas.
Ingredienser:
- 125 gr smør
- 1.5 dl sukker
- 2 egg
- 4.5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukkker
- 1.5 dl melk
- 4-5 rause spiseskjeer blåbærsyltetøy.
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
Pisk smør o g sukker hvitt. Tilsett eggene, – ett om gangen. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og ha det i røren. Tilsett tilsuttt melken og 4 – 5 rause spiseskjeer med blåbærsyltetøy.
Fylles ¾ full i muffinsformer og stekes ca. 14- 17 minutter midt i ovnen. Sjekk med en bakepinne. Steketiden varierer alt etter som hvor mye du har i formene.
Muffins er fine å fryse, – skjønt hos oss kommer de sjeldent så langt 🙂
4 COMMENTS
NAAAM! Jeg vil ha når jeg kommer hjem!!
Muffins skal bli, kjære venn 🙂
Gjett om jeg ble glad når det første jeg finner her inne er denne oppskriften! Fikk nemlig servert disse av Erol til kaffen i dag, og de var utrolig gode og saftige! Disse skal definitivt lages veldig snart 🙂
Så inspirerende og hyggelig kommentar May Anita 🙂 Hjertelig takk og lykke til med bakingen! Håper du snart stikker innom igjen og at du finner flere fristelser her på bloggen!!