Kaker

Vafler med smak av ST. Anna

Vaffelcafe St ANna

Tags:  

Denne vaffeloppskriften fra  ST Anna er det knyttet mange hyggelige minner til. Et stopp på vaffelkafeen i Lilla Uppäng tilhørte en av feriens høydepunkter. Eggene stammet fra stedets egne høner og det var mulig både å få gå på eggsanking og skattejakt. Inga-May Edvinsson hadde nemlig en stor låve full av gamle møbler, broderier, kurver, vaser, serviser og ting og tang. Prisene var hyggelige, varene fine og lykken var stor for Magnus på åtte år som fikk kjøpt seg et helt teservice hjem. Etter loppejakten var det fast takst med hyldebærsaft, kaffe og nystekte vafler.

Vaffelcafe St ANna

Ferieparadis

ST Annas skjærgård var i mange år vårt smultronstelle når barna var små. Her fikk vi være med Alfred på ålefangst og Gunnil og Kalle på sauesanking fra øy til øy. Vi kjøpte is på Glasscafeen i Söderköping, og fulgte båtene med nysgjerrige blikk der de ble ført opp og ned gjennom slusene. Dag og Monica fortalte oss historier om livet og folk i Skjærgården og viste oss stedets perler og hundre år gamle lind det måtte ni voksne menn til for å kunne ta rundt. Vi spiste middag på skjærgårdspensjonater fulle av sjarme og kastet oss frydefult i Östersjøen til langt mot natt.  

I år dro vi tilbake til vårt sommerparadis på 1990 tallet. Inga-May holdt fremdeles vaffelpressa i gang og den gamle låven var innredet til cafe og utstillingslokale. Det var satt punktum for loppisjakten, – vaffelkiosken og «dukkehusene» med tekstiler og fine glass, er borte. Isteden er hagen forvandlet til en oase med duftende urte- og rosebedd. Du kan også ta med deg kaffekoppen inn i orangeriet i omgivelser som gjør at du får lyst til å reise rett hjem og ommøblere.

Og best av alt: Kaffekoppene med rosemønstre er de samme og vaflene like himmelsk gode.

Her får du oppskriften og noen smakebiter i form av bilder, fra årets besøk.

Vafler fra Lilla Uppäng i Sankt Anna

  • 1 l melk
  • 250 gr smeltet Smør
  • 8-9 dl Hvetemel
  • 4.5 ts bakepulver
  • 6 egg.

 Smelt smøret. Bland inn mel, melk og bakepulver. Rør inn eggeplommene og visp eggehvitene til marengs/stive. Vend de inn til slutt.

Skill plommen fra egget og ha det i røra. Pisk eggehvitene til marengs/stive og vend dem forsiktig inn til slutt.

Fakta:

Les mer om vakre St Anna her.

 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *