Opplevelser

Ekte gatemat i Beijing

Tags:   

Jeg møter virkelig mine egne fordommer der jeg følger strømmen av folk på Wangfujing snack street midt i Beijing. Her får du nemlig kjøpt alt fra gresshopper og kokte kumager til nyrer og grillede kakerlakker. Det som virkelig får det til å krype nedover ryggen på meg, er radene med levende skorpioner tredd på spyd.

Kina

For et fyrverkeri! Det syder, koker og freser. Levende skorpioner spreller saktmodig i kø på spyd ved siden av boller med dumplings. Fra høyttalerne strømmer kinesisk musikk og en salig blanding av all verdens lukter, står som en egen vegg i luften. Trengselen foran bodene er stor og en evig strøm av mennesker gjør at det bare er å la seg drive med. Neonfargede drikkevarer får nye eiere og dampende supper serveres med høy fart.

Kina            Kina

Kina            Kina

Damen bak disken sender meg et strengt blikk og holder opp skiltet med påskrift «no photo». Jeg har akkurat hevet kameraet for å forevige raden av skilpadder, men det er tydelig hun ikke vil at varene hennes skal bli fotografert. Mennene i boden ved siden av, lokker derimot smilende med fresende lammekjøtt og snur grillspyd i høyt tempo.

Kina

Kina

Wangfujing snack street må være Beijings mest ettertraktede gate. Stekte pannekaker med valgfritt fyll, sesamkaker og karamelliserte frukter på pinner. Kyllinghjerter, ristede kastanjer, neonfargede drikker og yoghurt på glass.  For et studie i kinesiske spesialiteter!

Kjærestepar mater hverandre med kveldens investeringer og godbiter deles både raust og ivrig til høylytt akkompagnement av voldsom smatting. Dette er tydelig populære saker.

kina            Kina

Kina            kina

Det er kinesisk nytt år og kuldegrader i luften. Tiden for utenlandsk turisme, er ute av sesong, men det er heller ikke dem markedet er ment for. Wangfujing snack street er tydelig kinesernes egen store streetfood gate.

Og selv om det ikke var her jeg spiste meg mett: For en fantastisk opplevelse.

Kina

 

  5 COMMENTS

 • Even 8. mars 2018 Reply

  Hei Trude! Super side!

  Hilsen Even Nordahl

 • Britt Thorstensen 12. mars 2018 Reply

  Jeg er som vanlig himmelfallen, Trude. Å lese om din reise i Kina, og om alt du får med deg av ting og tang- og ikke minst- de «verste» kulinariske retter» som serveres både her og der. Jeg tar som vanlig hatten av, og oppi den var det litt lite høy idag- men vips- med å lese bloggen din skal vi se om det ikke straks kommer mer! Stå på, dette kan du, Trude- jeg er imponert.
  BT

  • Trude Henrichsen 14. mars 2018 Reply

   Kjære Britt. Takk for fantastisk forfriskende og herlig tilbakemelding. Snakk om å inspirere!!!

 • Aud Cecilie Hartmark 15. mars 2018 Reply

  Smakte du på alt, Trude? Og i så fall, hva ble favoritt – gresshopper, grillede kakerlakker eller levende skorpioner!? Eller noe annet spennende? Må jo bare ha vært en helt utrolig opplevelse, denne snackstreet’en. Litt heftigere enn vårt lokale bondens marked. Veldig fine bilder!

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *