Opplevelser

Ærverdige Bogstad gård i Sørkedalen

Det er noe spesielt ved å besøke Bogstad gård. Det er litt som å bevege seg i en engelsk film med et enestående flott herregårdsanlegg, stier som inviterer til promenader langs vannet og en majestetisk bygning tronende på høyden. Bogstad gård er en av landets mest velholdte herregårder og stiller i en klasse for seg.Bogstad gård

Bogstad gård

Bogstad gård

I barndommens rike

For mange år siden intervjuet jeg Karen Aal på Ulefos Hovedgaard i Telemark,- en meget skarp, kultivert og myndig dame. Som en av tre søstre, vokste hun opp på Bogstad gård.

Da jeg spurte henne hvordan det var å være liten på den ærverdige herregården, husker jeg spesielt to svar. Den største forskjellen hun mintes, var at det i forskjell til de andre barna, ble ringt i en klokke når hun måtte hjem.  Det andre var foreldrenes holdning til at deres hjem kun var en arv de forvaltet.Bogstad gård

Selv har jeg mer jordnære minner fra barndommen med kaffe på termos og mormor i fluktstol mens vi barna fikk bade i Bogstadvannet.

Og mitt møte med Karen Aal til tross, – fremdeles lurer jeg på hvordan det kan ha vært å vokse opp med slike herskapelige rammer.

Bogstad gård

Bogstad gård

Fakta

Bogstad gård er nå delvis åpen for publikum gjennom Cafe Grevinnen, dyr i fjøset og en hyggelig butikk med mulighet til å handle gaver eller suvenirer fra besøket. Det er også åpne mulig å komme inn i Karen Aalls barndomshjem onsdager kl 13 og søndager kl 13 og 14.

Les mer om Bogstad gård her. 

 

 

 

    2 COMMENTS

  • Britt Thorstensen 5. januar 2018 Reply

    Hit vil jeg!! Magisk! Flott skrevet som vanlig av Trude.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *