Opplevelser

Julemarked i Hamburg, – et tysk juleeventyr.

Hamburg julemarked

Tags:    

Glühwein, honningkaker og stekte Bratwurst. Negerboller i metervis og pepperkakehjerter så store som tinntallerkener. Det dufter forførerisk av currywurst og brente mandler og i boden ved siden av, selges håndstøpte honning lys og munnblåst julepynt. Å besøke julemarkedet i Hamburg er som å stige inn i et eventyr fylt av glitrende lys, spiselige fristelser og forlokkende dufter.  

Hamburg julemarked

Hamburg julemarked

Køen av folk på jakt etter julestemning, er tett og siger langsomt forbi julepyntede boder med spiselige godbiter og skinnende julepynt. Julemusikken spiller i bakgrunnen og rader med kaker, godterier, og andre spiselige fristelser synes uendelig. Her får du kjøpt munnblåste glasskuler, kunstferdige krybber i tre, håndstøpte honninglys og julepynt i alle tenkelige former og fasonger. Kopper med Glühwein skifter stadig eiere og currywurst med rundstykke smaker himmelsk i kulden.Hamburg julemarked

Tyske barn blir fortalt at det er på julemarked julenissen gjør sine innkjøp, – og om du ikke selv tror på julenissen, kan du i hvert fall garantert få tak i gaver som du ikke finner hjemme i Norge.

Hamburg julemarked            Hamburg julemarked

Hamburg julemarked

Hamburg julemarked

Hamburg julemarked

Og trøsten om det skulle regne og snø: Det er alltid noe godt å varme seg på inne på julemarkedet.

KanelstjerneTips:

Tyskerne bruker ofte andre krydder i julekakene enn vi er vant til i vår tradisjonelle julebakst.  Her er oppskriften på en av mine tyske favoritter: Zimtsternen, kanelstjerner, gode og seige og fulle av smak.

 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *