Nytt og nyttig

Med brev fra hele verden til julenissen i Drøbak

Julebrev

Tags:    

Hvert år mottar julenissen i Drøbak 20.000 brev fra hele verden og hvert år sendes det ut rundt tre tusen svar tilbake. Hvem er det som skriver og hva er det folk har på hjertet? 

Turistkontoret i Drøbak ligger vegg i vegg med akvariet på havn. Her har Tom Kristiansen og hans medhjelpere mottatt og svart på julebrev fra inn og utland siden 1995.  Tak og vegger er dekket med hilsener på alle slags språk og alfabeter og i hardstappede sekker ligger 20.000 julehilsener i brevform.Julebrev

– Det er omtrent samme antall vi får hvert år, forteller Tom Kristiansen, – også kalt julenissens fetter. Hilsener kommer fra hele verden. Forskjellen ligger i at posten som kommer fra Norge inneholder ønskelister, mens brevene fra andre land mer er hilsener til julenissen og kanskje noen linjer om hvem avsenderen er. Også får vi mange fantastiske fine tegninger.

Julebrev             Julebrev

 De fleste hilsenene kommer fra barn og skoleklasser, men også voksne i alle aldere sender hilsener. Alle vil være på godfot med nissen. Vi tar vare på brevene, – det du ser her, er kun fjorårets post. Vi skulle gjerne ha svart alle, men prøver å fordele de rundt 3000 svarene vi gir, rundt i verden. Alt skjer på dugnad og går innom julehuset for å få det ekte julenissestempelet på brevet.  Det er en koselig men tidkrevende jobb å fylle ut adresser på de ulike språk. Vi har fått spørsmål om vi ikke kan bruke mail, men en ekte julenisse er ikke på nett, forsikrer Kristiansen. – Her er det brev i hånden som gjelder!

 

 

 

 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *