Det tar litt tid før du kan sette tennene i disse godbitene, men det er det verdt! Heidis wienerbrød skal bakes ut direkte, men trenger så et par timer på å godgjøre seg før de er klare for stekeovnen.
Duften av nystekt gjærbakst, – smaken av kanel, sukker, nøtter og knasende mandler, – det er noe med kombinasjonen som gjør dette himmelsk godt!
Jeg har i hvert fall lært meg en ting: Det lønner seg å bake dobbelt porsjon.
Heidis wienerbrød
- 2 egg
- 2 dl melk
- 50 gr gjær
- 3 ss sukker
- 8 dl mel
- 200 gr smør
Fyll:
- Smør
- sukker
- kanel
- og hakkede mandler.
Smelt smør og ha i melk og egg. Bland så inn resten av ingrediensene.
Kjevle ut deigen direkte i et kvadrat på bakplaten og tilsett fyllet. Bruk en kniv eller ostehøvel til å dele opp smøret. Rull det hele sammen og sett det til heving i to timer.
Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca. 8- 10 minutter. Pensle gjerne med et lag melis og server dem lune.
TIps:
Her er linker til flere oppskrifter på saftig gjærbakst:
Nybakte boller som svar på ekte hygge.