Opplevelser

På go’fot med strikkepinner

Strikking
Gro Persson Rognerud strikker og hekler det meste. Høneklovarmere, håndklær, flaskeskjulere,  bunader, votter, vanter, sokker og grytekluter for å nevne noe. Her er bilder til inspirasjon og tips til mulige julegaver.

Strikking

Varmende votter når det er kaldt som faen

Strikking

Sokker med hjerter og votter med ymse bilmerker. Husets høne, Magda, har fått egne klovarmere, og til 17. mai kommer bunaden frem med hjemmestrikket stakk. Her er både imponerende strikkeglede og produktivitet.

Ull til besvær

Men det er først i de senere år at Gro Persson Rognerud har hatt strikkedilla. Som liten hadde hun et heller anstrengt forhold til den slags hjemmestrikkede produkter. – Både moren min og mormor strikket, forteller hun. – Gud hvor mange ullbukser jeg har gått og klødd i. Det var ikke akkurat strikket på mykt Merino eller Babyull, – garnet stammet gjerne utfra en kofte som var blitt rukket opp. Å klage på at strømpebuksa klødde, var nytteløst. Frigjørelsen kom heller ikke ved at jeg vokste, – ble den for kort, sprettet hun bare opp og strikket inn ny lengde.

Strikking

Strikking

Kun luftmasker

Så da mor og mormor forsøkte å lære venninnene mine og meg å strikke og hekle, kom jeg aldri lenger enn til metervis med luftmasker.  Jeg gjorde det jeg kunne for å komme unna strikketøy, – antagelig tålte jeg ikke ull.

Hekleinteressen startet først da jeg var rundt tyve år, – senere har det ballet på seg.  I dag strikker jeg så fort jeg har en mulighet.

 – Er strikking også terapi og avslapning?

– Nei, det er absolutt ikke noe terapi, svarer hun kontant. – Kall det heller noe med – isme: Strikkisme. I hvert fall er det strikkeavhengighet.  Jeg blir rastløst av ikke å ha et strikketøy.

Strikking

Strikking

Saksofonstrikk

– Jeg tror det er mulig å strikke det meste. Bare ta en titt på hva som ligger ute på nettet.  Jeg vet ikke hvor mange FB strikkegrupper jeg er medlem av. Nå holder jeg for eksempel på med å strikke grytekluter med saksofonmotiv.

Strikking

Ellers dukker det stadig opp forskjellige arrangementer som: Strikkefestivaler, Strikk og lytt, – Strikke-gudstjeneste, – Strikk og eventyr. Jeg har ikke prøvd meg på noe av det enda, – det måtte i så fall bli : Strikk – og drikk.

Hun sender ut noen klukkelyder og løfter hønen Magda opp på fanget. Det er vel greit å ta på seg klo-varmerne hvis du vil ta bilde av det, sier hun.

Hønen Magda er en meget integrert del av familien Persson Rognerud.  Følg henne gjerne på instagram under magdatuppen. Som du ser: Gro har sørget for at festbunaden er i orden og at det ikke skal være noen grunn til å fryse på klørne.

 

 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *