Opplevelser

High Tea i Vollen

Afternoon tea

Tags:    

På Little England kan du bestille High Tea med ekte clotted cream og velge mellom 19 sorter te. Du får også servert Afternoon Tea med sprudlende pro secco og hjemmelagde sandwich med hemmelige sauser og dressinger som får deg til å ønske at du aldri blir mett. Det beste ved besøket er likevel eierne.

Afternoon Tea

– Se her, slike henger det rundt i England. Det er det vi vil være! Henning Edin Lyche hekter skiltet med «Tea Room» ned fra veggen.  – Det skal være litt som å besøke en hyggelig tante som står på kjøkkenet og lager god, hjemmelaget mat.

         

Det er seks år siden ekteparet Kjersti og Henning Lyche kjøpte den gamle skysstasjonen i Vollen. Etter to år med total renovering, var de endelig klare for å realisere drømmen om en egen te salong i en skipperstue ved Oslofjorden, kombinert med design firmaet deres, Little England. Det ble suksess fra dag en.

Afternoon Tea            

– Vi var veldig spente, men det har gått rett oppover, forteller Kjersti og smiler fornøyd. – I løpet av en helg  har vi fryktelig mange besøkende. 

Afternoon TeaDet virker som om folk blir mer og mer fascinert av gamle tradisjoner. Vi lever i en utrygg og stresset verden. Folk er blitt mer nostalgiske og søker ro. Jeg tror det er noe av forklaringen til at Afternoon Tea er så populært. En kaffe kan du ta med deg i farten, – her hos oss har alle god tid, sier Kjersti som selv er fra England.  

Lyden av godlynt klirring fra tekopper blander seg plutselig med taktfaste toner. – Jeg er en forferdelig ekshibisjonist, forkynner Henning og blunker til damen på nabobordet før han stemmer i sangen Sympati på gitaren.

           

               Afternoon Tea

Det hender vi også har en harpist som kommer og spiller litt, forteller Kjersti. – Vi liker å gi gjestene litt ekstra.

–Blir dere ikke slitne av å ha fulle jobber ved siden av å drive dette stedet i helgene?

– Jeg blir nesten litt irritert over at folk spør, forsikrer hun. – Dette er hobbyen vår. Med til sammen åtte barn er vi vant til å ha noe å gjøre. Nå som barna har flyttet hjemmefra, er det dette som er babyen vår.

Fakta

High tea består av: Sandwich, scones med clotted cream og jordbærsyltetøy og småkaker, – alt servert på tre etasjes fat.

Les mer om Little England her.

Vollen er full av godbiter.  Bare sjekk her.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *