Tags: Plomme Plommekake plommer wähe
Hasselnøtter, kanel, fløte og saftige plommer på tynn bunn. Denne plommepaien er en salig opplevelse. Min årelange jakt kan endelig avsluttes. Her er oppskriften på ekte PflaumWähe, – fra Sol i Sveits:
Kle en paiform med bakepapir og legg i ferdigkjøpt paideig (eller butterdeig). Prikk bunnen med en gaffel.
Ta så:
- 3 ss malte/hakkede hasselnøtter
- 1 ts kanel
- ca 600 gr. faste, blå plommer
Bland nøtter og kanel og fordel blandingen på deigen. Del plommene i to, fjern steinene og legg plommehalvdelene med snittflaten opp.
Rør så godt sammen:
- 2 dl kremfløte
- 1 egg
- 1 ss mais- eller potetmel
- 4 ss sukker
Hell blandingen over i formen og stek paien i ca 30 minutter, nederste rille (220 grader).
La Wähen/paien avkjøle på rist før du tar den ut av formen.
Sol (som har sendt meg oppskriften), er opprinnelig fra Halden, men bor i Sveits og er godt kjent med landets tradisjoner. Hun skriver:
Før hadde prektige sveitsiske husmødre vaskedag på fredag. Da ble det ikke tid til å streve for meget med matlaging og en suppe med etterfølgende Wähe, ble ofte servert som aftensmat (tilsvarende vår middagsmat).
Så da er det bare å la seg inspirere……!
En Guete mitenand!
Ps!
Har du flere plommer: Prøv også denne oppskriften på plommekake.
2 COMMENTS
Spennende! Må prøves, enten det er vaskedag eller ikke! ?
Ja, man må ta seg tid til litt annet enn å vaske også, Gro 🙂 Sånn innimellom….