Tags: eplekake epler fruktkake høst
Oppskriftsbøker blir som minnebøker. Denne stammer fra en tur til Bergen for mange år siden. Regnet hadde trengt gjennom det som var av klær, men hos Hege var det lunt og godt med stearinlys i vinduene, nytraktet te på kannen og varm eplekake på fatet. Siden har Heges eplekake tilhørt høstens absolutte favoritter.
Den er enkel å lage og smaker ekstra godt hvis du spandere noen spiseskjeer rom i deigen.
- Heges eplekake:
- 125 gr sukker
- 150 gr smør
- 2 egg
- 150 gr hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 3 ss rom (evnt melk)
- 4 store epler
- Rosiner
- Mandler/valnøtter
- Strøsukker og kanel.
Sett ovnen på 175 grader.
Pisk sukker og egg. Ha i smeltet, avkjølt smør. Bland inn mel og bakepulver og rør tilslutt inn rom eventuelt melk.
Hell det i en springform og stikk epler i båter inn i deigen. Ha i rosiner og mandler/nøtter og dryss tilslutt over strøsukker og kanel.
Stekes ca en time på nederste rille.
Og som eplekaker flest: Smaker ekstra godt med vaniljeis eller pisket krem.