Opplevelser

Hundebarnehage med fast leggetid

HUndebarnehage

Det er ikke bare tobente som må stå tidlig opp for å dra i barnehagen igjen. I Bærum er det slutt på ferien for 25 hunder.

Hundebarnehage

Rutinene er som en i vanlig barnehage med levering kl. 7.15 og henting fra 15.00 – 16.45. Midt på dagen er det to timer hvilestund. Da tar vi alle hundene inn slik at de får sove, forteller eier av hundebarnehagen, Cecilia Andonov Bakke.

HundebarnehageHundebarnehage

Kundene er alt fra studenter til velsituerte. Småbarns foreldre, pensjonister, – det er alle type hundeeiere.

– I løpet av de siste 10- 15 årene har det skjedd enormt mye i forhold til hundehold i Norge, forteller hun. – Hunden har blitt et fullverdig familiemedlem. Eieren sier det selv når de er her og leverer: Det er jo babyen min.

Og når de henter, vil de ha full rapport: Hvem har den lekt med i dag, har den spist opp maten sin, etc.

Det hender også folk ringer i løpet av dagen for å høre hvordan det gå. Hun ler, – det er som i en vanlig barnehage.

Hundebarnehage          Hundebarnehage

Hundebarnehage          Hundebarnehage

Fast plass

Cecilia er en av de første i landet som startet hundebarnehage. Det var i Sarpsborg. I dag har hun avdeling både i Asker hvor de i tillegg har åtte døgnplasser, og i Bærum på Bekkestua.

– Vi er fire faste ansatte på hvert sted. I tillegg har vi et veldig vellykket samarbeid med NAV i Asker. Kundene er faste, noen kommer hver dag, andre velger enkelte ukedager.  Vi har til og med kunder som er hjemmeværende men som likevel benytter seg av barnehageplassen. De vil at hundene skal være her å leke og kose seg.

hundebarnehage

Gode venner

– Blir det mye slåssing?

– Stort sett går det veldig greit. Her går begge kjønn og alle slags raser og aldersgrupper sammen. Noen få ganger har vi måttet utvise noen, men det er veldig sjeldent. Det har vært hunder som ikke har klart å finne seg til rettet. Vi starter med innkjøring hvor de som er nye, først får møte noen få rolige hunder, men ganske raskt vender de seg til å være mange sammen. Vi følger alltid hundens tempo. Filosofien er: «Hvordan ville jeg hatt det for min egen hund?».  Hundebarnehagen skal være et hjemmekoselig sted hvor alle føler seg trygge. Det skal være som i en vanlig barnehage, gjentar hun og overdøves av et voldsomt hundekor: Det er tid for henting og velkomstkomiteen er tydelig raskt på plass. HundebarnehageHundebarnehagePrisen på fast hundebarnehageplass er kr. 4.200 i måneden.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *