Opplevelser

Hurum, – en smak av Sørlandet

Bare noen mil syd for Oslo, kan du oppleve ekte sommeridyll med hvitmalte hus, strender og frodige blomsterbed. Her finner du også en koloni av kunstnere og Sonja Lees mattempel. Hurumlandet ligger som en uoppdaget perle ved Drammensfjorden.Holmsbu

Det sies at lyset over Holmsbu er vakrere enn i Skagen, og for hundre år siden strømmet malerne til det opprinnelige ladestedet for å feste uberørt natur, skinnende vann og det sølvblå lyset til lerretet. Kunstnerkolonien i Holmsbu ble en av Skandinavias største og varte i rundt 50 år. Fremdeles lokker Hurumlandet med uberørt skog, frodig natur og et særegent lys. 

Holmsbu            

            I Holmsbu hersker den rene sørlandsidyll med bugnende rosebed, hvitmalte trehus og godlynt klinking fra båtmastene på gjestehavna. Holmsbu Bad og Fjordhotell har røtter tilbake til 1880 tallet og oser av sjel og sjarm. Her kan du nyte tettstedets beste utsikt og ferske blåskjell i sesong.  

Kunstnertreff på Støa

En liten kjøretur unna, ligger Støa med terskelen til havet og Hurums beste vafler. Det var her malertrioen Thorvald Erichsen, Henrik Sørensen og Oluf Wold- Thorne likte og møtes.

I butikken får du kjøpt kunsthåndverk i glass, keramikk, tekstiler og smykker. Du kan dessuten stupe ut i fjorden direkte fra inngangsdøren og spise vafler med tærne i vannet.

Holmsbu

Husk også å få med deg Holmsbu Billedgalleri som har faste samlinger av malertrioen. Stien opp fra parkeringsplassen setter deg raskt i den rette stemningen til alt dette maleren selv, Henrik Sørensen, satte sånn pris på. Bildegalleriet er bygget på initiativ fra sønnen, Sven Oluf, med håndkraft og dugnadsånd og er i seg selv verdt et besøk der den ligger gjemt inne i Trollura.

Villa Malla 

Villa Malla         

På den andre siden av Hurumlandet har en annen kunstner slått seg ned. Mesterkokk Sonja Lee inviterer til sanselige opplevelser uten sidestykke. Spisestedet Villa Malla kan skilte med egen finkornet sandstrand, vaiende palmer fra Dubai og eksotiske retter fra Middelhavet.

Hage        Hage

En liten spasertur derfra, kan du handle antikviteter og snurrepiperier hos den folkekjære billedkunstneren,  ida Elisabeth, og gå på vandring i hennes drøm av en hage.

Du trenger ikke reise langt fra Oslo for å føle deg som i et annet landet. I tillegg har du det vakre, unike lyset. Holmsbu

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *