Tags: formkake fruktkake Turkake
Sesam stasjon var den store barne-TV serien som gikk på NRK på -90 tallet. Max Mekker var en av hovedfigurene som med stor innlevelse og fantasi ble spilt av Geir Børresen. Max Mekker var barnas absolutte favoritt!
Som journalist i Norsk Ukeblad, intervjuet jeg i den anledning ekteparet Børresen og det var der jeg fikk servert denne formkaken. Sitt noe triste utseende til tross: Den smakte himmelsk!
Det endte med at jeg ringte tilbake og ba om oppskriften og siden har den i alle år hatt rollen som fast turvenn og populær vertinnegave.
Her er oppskriften, – full av saftige smaker og kalorier.
Wencke Børresens fruktkake
- 225 gr sukker
- 2 egg
- 125 gr smør
- 1dl fløte
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ½ ts bakepulver
- 250 gr hvetemel
- 50 gr aprikoser
- 50 gr rosiner
- 50 gr valnøtter/mandler
Pisk eggedosis. Smelt smøret og tilsett fløten. Bland hvetemel med vaniljesukker og bakepulver og bland det våte i det tørre. Hakk opp aprikoser og nøtter og tilsett dette i røren sammen med rosinene.
Stekes nederste rille, 160 gr, ca 55 min.
Det kan være fristende å blande inn ekstra mye frukt og nøtter, men det kan by på utfordringer i forhold til steketid og at kaken lett kan bli tung og rå.