Opplevelser

Vollen, – et handelssted full av stil og sjarm

Vollen

I Vollen kan du handle keramikk i et arbeidene verksted og besøke smykkegalleriet LGD. Bakeriet, Kafé Oskar, er viden kjent for sine brød og kaker og i Little England serveres det Afternoon Tea i helgene. Det gamle handelsstedet ved Oslofjorden ligger kun en båttur i fra Aker Brygge og er som skapt for nytelse. VollenVollen

–Det er bare å se seg rundt, sier Marianne Krogstad blidt og fortsetter å forme keramikkvasen med hendene. – Du finner litt forskjellig av bruksting, skulpturer, krukker, fat og noen kopper. Vi er 15 lokale kunstnere fra Asker som leier oss inn her i Keramikkhjørnet, så det varierer litt hva vi har.

Vollen

– Kundene er alt fra folk som spontant stikker innom, til de som kommer for å bestille noe helt spesielt.  Det er et deilig dynamisk miljø her, så vi koser oss veldig. Du merker at Vollen er et gammelt handelssted, – det gir en egen atmosfære å få jobbe i disse historiske bygningene.

Vollen        Vollen

Vollen        Vollen

– De som reiser hit for å handle, er folk som ønsker en annen opplevelse enn å gå på kjøpesentrene, forteller hun. – Her finner du butikker som har litt mer spesielle ting, – dessuten er det mange som kommer for å spise og kose seg. Bakeriet i Vollen er nærmest et begrep, – Elea Hellas er også et populært sted med greske spesialiteter. Skal du spise middag er det flott å sitte på Restaurant Vito rett ved sjøen. Også har du Little England som serverer Afternoon Tea i helgene. Vollen er i det hele tatt et veldig hyggelig sted for å spise, handle og kose seg, forsikrer hun.

Eksklusiv blanding

Vollen

Vollen             Vollen

Vollen             Vollen

I nabohuset sitter en annen kunstner og arbeider. Liisa Gude Deberitz er smykkedesigner og vinner av Design 2014, contemporary jewellery i Venezia. Etter mange år i Singapore, karakteriserer hun smykkene sine som en fusjon av europeisk designtradisjon og kulturen i Sør-Øst Asia.

Sammen med ektemannen Paul, etablerte hun i 2013 smykkemerket LGD og åpnet eget galleri i Vollen. – Tidligere holdt vi til midt på Karl Johan, men det er mye hyggeligere å sitte her blant kundene å jobbe. Vollen er et handelssted med lange tradisjoner, – det er inspirerende og godt å være her.

Vollen

Vollen

Vollen

Les med om Vollen her.

    2 COMMENTS

  • Anne- Grethe Matsen 7. juli 2017 Reply

    Et av mine yndlingsstyndlingsdyret Trude. Er ofte det og tar alltid med «utenbys-gjester» dit.

    • Trude Henrichsen 7. juli 2017 Reply

      Det er jo dere som ga meg tipset om Afternoon tea. Tenkte å lage en egen sak om Little England til høsten. For et herlig sted!!! 🙂 Hele Vollen er en real go’ bit! 🙂

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *