Opplevelser

Med skråblikk på hyttelivets gleder

Hytteliv

Det er nok å stige ut av bilen for å åpne grinda. Suset fra tretoppene, lukten av nylagt sauemøkk. Lyden av fuglekvitter og den gode følelsen av å tråkke på grusvei med gress i midten. Det er som om selve urkvinnen våkner i meg og det enkleste liv blir en sann tilfredsstillelse. Det gjør ingen ting at oppvasken må tas for hånd eller at cindarellaen bråker og går to timer etter bruk.

På hytta er det nemlig andre regler som gjelder.

hytteliv

Verdens rekord

Det er ingen i verden som har så mange hytter som oss. I følge Prognosesenteret finnes det mer enn 450 000 hytter i Norge. I tillegg oppgir 110 000. husstander at de tenker å kjøpe hytte i løpet av de neste tre årene. Hyttedrømmen er med andre ord høyst levende i den norske folkesjelen, men hva er det som betegner oss som hyttefolk?

Hytteliv

I boken The norwegian hytte får du svar. Australske Jenny K Blake har bodd i Norge og gjort seg sine lystige betraktninger. I sin rik illustrerte «The essential  guide to the great norwegian hytte», har illustratøren plukket essensen av den norske hyttesjelen på en herlig, treffsikker måte. Det finnes nemlig et utall av lover og regler når det gjelder hyttelivets gleder. Her får du noen smakebiter til ettertanke. Kanskje noe å tenke over før sommersesongen starter for alvor?

 Langt inne i den norske fjellheimen og spredt langs hele kysten eksisterer et rart men fantastisk fenomen- nemlig den norske hytta. Unike og høyt verdsatte krypinn hvor nordmenn kan finne roen.

Sitat: Jenny K Blake, The Norwegian hytte

Hytteliv

 

    2 COMMENTS

  • Herdis 3. juni 2017 Reply

    Dette minner meg om boken jeg ga til en venn om brunost og nordmenn osv. Morsom og veldig treffende. Hyttebetraktningene er ingen unntak. God pinse!

    • Trude Henrichsen 4. juni 2017 Reply

      Så herlig, Herdis. Det er sikkert samme forfatter. Veldig flink til å ta oss på kornet 🙂 God pinse og nyt hyttelivets gleder 🙂

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *