Jeg har en stor forkjærlighet for oppskrifter som er raske og enkle å lage. Denne ostekaken med bær fra min svigerinne, er et funn. Den kan lages på 15 minutter og er både frisk og knasende god.
Utfordringen kan være å ta den med seg til sommerfesten…
For noen år siden fikk jeg telefon fra mannen til en venninne av meg. Han inviterte til overraskelsesfest for sin kone og jeg tilbød meg straks å bistå med med kake til kaffen. Han behøvde ikke å tenke på det…
Lise er et sommerbarn og varmestokken viste sine 27 grader da jeg glad og fornøyd satte meg inn i bilen med kurs for surprise partyet. Jeg glemmer aldri synes av hva som skjedde da jeg plasserte ostekaken forsiktig ved siden av meg. Det var som om sterkere krefter i et rolig, men sikkert tempo foldet den sammen til en slags smørje av bær og ostemasse. I løpet av få sekunder hadde varmen tatt knekken på mitt skaperverk.
Senere fikk jeg formen i retur med takk for bærsuffléen. De skulle bare ha visst….
Heidis ostekake er fremdeles en av mine absolutte favoritter, men jeg har sluttet å ta den med meg på fest. Jeg mikser den heller sammen på åstedet, – det er beviselig gjort på et kvarter.
Heidis ostekake med bær
- ½ pakke Digistive kjeks
- 100 gram smør
Knus kjeksen i en plastpose og tilsett smeltet smør. Bland det raskt i posen og trykk innholdet ned i bunnen og på kantene av en form.
Fyll
- 3 dl fløte
- 1 pk Philadelphia ost (naturell)
- 2 dl melis
- 2 ts vaniljesukker
- 1 pose frosne bær
Pisk fløten til krem. Bland ost, melis og vaniljesukker, og rør det forsiktig inn i kremen. Hell det over kjeksen. Fordel så bærene på toppen og gi det et raust dryss med melis.
La gjerne ostekaken hvile et par timer før servering.
Frakt den i en kjølebag med kjøleelementer hvis du vil ta den med deg i ferdig utgave til sommerfesten.
6 COMMENTS
Absolutely inlove with this cake!!!
How nice to hear, me too 🙂 And it is so easy made:-)
Dette må være en hyttekake Trude, må prøve den i sommer!
God idé , Herdis. Håper den faller i smak, da. 🙂
Hvordan blir den om man lager den dagen i forveien?
Hei Mariam, hyggelig å høre i fra deg og morsomt at du har spørsmål til en av mine favorittkaker.
Jeg vil ikke anbefale å lage denne i forveien da den fort vil bli lite delikat å se på. Bunnen vil også bli veldig bløt i løpet av et døgn. Som sagt: Den er laget på under et kvarter, så bedre å gjøre det i farta 🙂 Masse lykke til!