Opplevelser

På skattejakt hos söta bror

Antikviteter , Tingvalla Antik, Sverige

Du skal ikke langt over grensa til Sverige før du kan gå på skattejakt hver dag. Tingvalla Antik ligger mellom Ed og Bäckefors og er full av lopper, funn og kuriositeter. Med en egen Gubb Loppis, burde det være duket for nye investeringer for hele familien.

–  Svenskene har helt andre tradisjoner i forhold til loppemarkeder og brukthandel, enn oss. Når du vet hvor du skal gå, kan du finne virkelig fine ting til en god pris.  Jeg har en fast runde jeg pleier å ta minst et par ganger i året, sier Elisabeth Jørgensen Singh fra Hurum. – Du finner alltid noe morsomt.

            

– I Sverige er det vanlig at du ringer og gjør avtale, forteller hun. – For oss nordmenn kan det være litt uvant og kanskje føles som et kjøpepress, men det er slik ting fungerer. Mange har åpent kun i helgene og hvis du vil komme utenfor åpningstid, er det som regel bare å ta kontakt.

Tingvalla Antik  ligger i den nedlagte jernbanestasjonen i Tingvalla og har vært drevet av familien Melin i snart 40 år. Her får du alt fra møbler og tekstiler til porselen, glass og krystall, fordelt i ti små hus. I avdelingen for Gubb Loppis finner du dessuten det meste du kan trenge av verktøy og redskaper.

Adressen til Tingvalla Antik er kort og godt: 668 92 Ed.

Hvis du vil ringe for avtale, er nummeret: 0046 534 10782 eller 0046 70 36 218 95

Ed er forøvrig stedet for store messer av forskjellig slag flere ganger i året.

Flere muligheter

Sjekk også disse linkene for tips til andre steder å søke lykken:

Svenska Antiknätet

Loppis, vintage og antikviteter

Antik&Auktion

 

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *