Opplevelser

Rett hjem, – klassisk musikk i din egen stue

Visste du at du kan få profesjonelle musikere til å holde konsert hjemme hos deg? Enten du bor i en trang leilighet eller i egen villa med høyt under taket: «Hos deg, – klassisk musikk rett hjem» er et lavterskel tilbud til alle. Jeg ble med da ekteparet Aase og Gunnar inviterte til konsert hjemme i stua på Nordstrand.

Rett hjem

Det er som å stige inn i et eget univers av bøker, billedkunst, musikk og summende stemmer. Stuen er fylt med rader av stoler og i sofaen er et knippe sangere diskret i ferd med å varme opp.

– Ta deg en kopp kaffe og et kakestykke, eller et glass vin. Det er selvbetjening på kjøkkenet, sier ettermiddagens vertinne og ønsker varmt velkommen.

Rett hjem

Kabaretsanger Hanne T. Asheim er også komponist, tekstforfatter og pianist.

Rett hjem

Hos deg, musikk rett hjem, startet opprinnelig som et prosjekt i forbindelse en videreutdanning i administrasjon og ledelse, forteller initiativtaker og operasanger, Signe Sannem Lund. – Jeg fikk ideen av konseptet HOME OPERA i Tyskland og Danmark. Intensjonen var å etablere et skikkelig lavterskel tilbud hvor vi ville formidle klassisk musikk av høy kvalitet hjemme hos folk. Det er veldig enkelt å gå på konsert når den er hos naboen eller en venn av deg.

Siden vi startet i 2015 har vi holdt rundt 30 konserter og spilt i alt fra flotte villaer til 35 kvadratmeter store leiligheter på Carl Berner.

Hvor mange musikere vi er, eller hva vi spiller, varierer fra gang til gang.  Mottoet er: Så lenge det er hjerterom, finner vi husrom til å fylle opp stua di med kjente og ukjente fjes og fantastisk musikk. Vi garanterer intime, morsomme og annerledes konserter.

De fleste musikerne som spiller konserter for Hos deg! – klassisk musikk rett hjem har studert eller jobbet sammen. Det gir en ganske annen opplevelse for en musiker å spille så nært et publikum. På slike konserter er det ikke først og fremst akustikken og lydforholdene som teller, men gleden over å formidle.

Å holde huskonserter i private hjem, er opprinnelig en eldgammel tradisjon som har vært så godt som glemt i flere år. Nå er det imidlertid blitt populært å arrangere intime huskonserter eller kontorkonserter. Vi følger opp trenden med klassiske stuekonserter, forteller hun.

Rett hjem

Kveldens vertinne, Aase Magnhild Sørbø, er selv sang- og dramapedagog.

Så er ettermiddagens huskonsert i gang. Sangerne står knappe to meter unna og det er som de synger direkte til meg. Vakkert klaverspill, uttrykksfull sang, spissfindige tekster, glede, latter, melankoli. I løpet av to rause timer blir vi vekket i det meste av følelsesregisteret. Det er som å være med på en musikalsk reise jeg ikke vil skal slutte.

Les med om prosjektet her.

De som spilte på huskonserten var: Torgeir Koppang (klaver), Hanne T. Asheim (sang, komponist og tekstforfatter), Aase Sørbø (sang), Solveig Isis Sørbø (Sang), Susanna Wolff (Sang) og Gunnar Hasle (klaver).

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *