Opplevelser

Med lidenskap for fyrferie

Lindesnes fyr

Tags:

Hva er det med fyrferie?

Det er magien i å bo tett innpå naturen. Å våkne til lyden av brummende bølger, følge tunge lasteskip i horisonten, se skyene danse på himmelen når det blåser opp til uvær. Kjenne lukten av ramsalt sjø og kjempe imot når vinden vil rive deg overende. Mest av alt handler det kanskje om å kjenne på hvor liten du er i det store univers. Og når mørket kommer sigende og fyrlykten tennes: Å vite at samme hva som skjer holder et stort blinkende øye vakt.

Fyrvokterboligen på Lindesnes

Utsikt fra stuevinduet

Det handler også om å tenne opp i peisen på hustrige dager, gå på oppdagelsesferd i fyrvokterboligens bokhyller, følge båtene der ute med kikkert. Eller ta med seg tepper og søke en lun krok og bare sitte å se.

Eller handle krabber og fisk av den lokale fiskeren og lage kortreist mat. I sommersesongen får du også kjøpt steinbakte brød med saltvann rett fra havet.

I 1656 ble Norges første fyrlys tent på Lindesnes. Det besto av 30 talglys som brant i toppen av et treetasjes tårn.

Du må booke i god tid for å få fyrvokterboligen i sommermånedene, men for meg er vinterhalvåret den fineste tiden. Det er da du virkelig i ro kan nyte dovne dager og følge naturkreftene i arbeid.

Det er også da stjernehimmelen og månen er som nærmest.

Grethe Aasvang fra Sandefjord er i full gang med sitt prosjekt: Å teste fyrlivets gleder, kysten rundt.

Sjekk Lindesnes fyr for mer informasjon

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *