Opplevelser

Väderöarna, – en stressfri sone

Tags:      

Det er noe spesielt med å besøke typiske sommersteder utenfor sesongen. Väderöerna er et slikt sted. Her får du ladet batteriene og selv om du kun er borte et døgn, føles det som du har vært på ferie.

Båten går fra Fjellbacka og 30 minutter rett vest. Det eneste som bryter horisonten er blankskurte svaberg og en og annen hytte. Tåka henger tykt og det hviler nesten et mystisk slør over landskapet. Selv måkene synes å ha gått til ro. Et sted her ute, hadde Ingrid Bergmann sitt fristed. Fjellbacka kommune har spandert en statue av den tidligere svenske Hollywood stjernen inne på torget. Ellers lokker tettstedets turistkontor med mordvandringer i krimforfatteren Camilla Läckbergs fotspor.

Men nå er kursen satt mot den tidligere losstasjonen på Väderöerna.

                                      

Berner sennenhunden Vera er fire år og har som eneste oppgave å ønske gjestene velkommen. Sammen med betjeningen er hun fast innslag når båten legger til brygga ved Väderöernas Värdshus.

Deler av Väderöernas velkomstkomite

Det finnes bare et värdshus på øya. Kjøkkenet følger årstidenes råvarer og er gode på fisk og sjømat. Booker du deg inn på et døgnspaket, inngår lunsj, to- retters middag, båttransport, overnatting og frokost i prisen.        

 

 

 

Hver dag fyres det opp i saltvannstønna. Etter tre timer, holder vannet rundt 40 grader og det er klart til å krype opp i. Vil du ha påfyll av væske, er det bare å ringe i skipsklokka.

Andas in, andas ut, njuut..

Dette er stressfri sone: Gå deg en tur, kjenn lukten av saltvann, gled deg til å spise, les en bok, ta deg et glass vin, kryp opp i saltvannstønna. Det er tid for å nullstilles!

Les mer om stedet her

 

    2 COMMENTS

  • Gro Persson Rognerud 2. april 2017 Reply

    Gratulerer så mye med rykende fersk blogg, Trude! Skal bli spennende å følge den.
    Lykke til!

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *