Notice: Funksjonen _load_textdomain_just_in_time ble kalt feil. Innlasting av oversettelser for tekstdomenet tiffany ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /home/4/t/trudehenrichsen/www/wp-includes/functions.php on line 6121
Vafler med krem og syltetøy – Trude Henrichsen
Kaker

Vafler med krem og syltetøy

Vafler

Tags:      

Nystekte vafler er aldri feil. Det finnes et utall av oppskrifter og varianter, men for meg er det en som oser av sommer, blomstereng og stille vann. De serveres rett over grensen til Värmland, nærmere bestemt på sommerkafeen i Skillingmark. Stedet drives av frivillige organisasjoner og her kan du ta «Nitlott» og vinne ting du aldri ville drømt om å kjøpe. Stedet oser av idyll, sommer og svunnen tid.

Vaflene er uten sukker og serveres nystekte med krem og masse syltetøy!

Skillingmark Skillingmark

Forventningen er stor selvom de fleste lodd er «nitlodd» og uten gevinst.

Her er den «hemmelige oppskriften» i originalversjon. (Til privatbruk holder det å dele mengden på tre.)

  • 8 egg
  • 1,2 l melk
  • 1,5 l mel
  • 4 ts bakepulver
  • 3 ts salt
  • 300 gr smør/margarin
  • 7,5 – 8 dl vann.

Pisk eggedosis.

Kok opp vann og smør og la det kjølne. Ha i melken og eggene. Bland det tørre og hell i væsken. Røren blir bedre av å stå og godgjøre seg og smaker aller best slik de serveres i Skillingmark:  Som dobbeltdekker med syltetøy og krem.

Smaker ekstra godt med raspet sitronskall i røra.

Les også om sjømannskirken i Hamburg og få oppskriften på deres berømte vafler her.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *