Brød

Loff i fin form

Tags:   

Å ta en runde innom gjenbruksbutikken, er som å gå på skattejakt. I dag kom jeg over en gammel klassiker fra 1970 – 80 årene: Form til spiralloff. Dermed ble min tålmodighet satt på nye prøver.

                        

Å blande sammen ingrediensene gikk fort. Den store utfordringen ble derimot selve prosessen. Allerede under etterheving, veltet deigen seg ut av formen og under steking ble det enda verre.

Jeg har fremdeles ikke knekt koden på hvordan unngå at deigen sprer seg utover sine bredder. Formen har vært på vei tilbake til gjenbruksstasjonen flere ganger. Den gode smaken gjør imidlertid at jeg nekter å gi opp håpet om loff i fin form.

Spiralloff 

 • ca. 490- 500 gram mel
 • 1 ts salt
 • 25 gr. Gjær
 • 3 dl vann.

Bland ingrediensene og elt deigen godt i kjøkkenmaskinen gjerne i et kvarter.

Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den heve en til to timer. Putt så deigen i formen, sett på lokket og klemmene og la det etterheve en halvtimes tid. (Be så en stille bønn om at den holder seg i formen.)

Stek spiralloffen på stekebrett nederst i ovnen. Ovnen skal stå på 250 når du setter inn brødet, men senk det så til 200 grader.

Steketid ca 30 minutter.

  2 COMMENTS

 • Marion 6. juni 2020 Reply

  Hei,

  Jeg doblet oppskriften, men deigen ble altfor tørr. Tror du må endre væskemengde.

  mvh.

  • Trude Henrichsen 6. juni 2020 Reply

   Takk for tilbakemelding, Marion. Så synd at deigen ble for tørr. Har bakt brødene flere ganger uten å ha støtt på det problemet. Prøv å holde tilbake litt av melet neste gang, – for å ha noe å spe med til slutt. Bedre med for løs enn fast deig. Ønsker deg masse lykke til 🙂

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *