Nytt og nyttig

Chili og paprika marmelade

Tags:    

Denne chili marmeladen smaker kjempegodt til oster, i wok eller når du rett og slett vil jazze opp middagen.

Du trenger kort og godt:

  • 1oo gram ferdig renset chili
  • 100 gr ferdig renset paprika
  • 4 dl epleeddik (5%)
  • 500 gr. syltesukker

Slik gjør du:

Rens chilien ved å fjerne frø og slintrer. Grovhakk og kjør den et par minutter i foodprosessoren.

Ha så i renset paprika og kjør blandingen sammen , – men ikke så lenge at det blir en saus. La marmeladen ha litt konsistens.

Gi eddik og sukker et oppkok og tilsett chilien og paprikaen.

La det hele koke i ca. 15 minutter før du tar kjelen til side og lar blandingen avkjøles og tykne til.

Etter ca. 30 – 40 minutter er marmeladen klar til å helles over på glass med lokk.

Oppbevar marmeladen kaldt. Den er holdbar i flere måneder.

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *