Gjærbakst Kaker

Vaniljeruter på vaniljeseng

Tags:    

Her får du oppskrift på gjærbakst på et tykt lag med vaniljekrem, stekt i langpanne. Det perfekte innslag på skoleavslutningen eller til sommerpikniken.

Du trenger:

  • 1 pose tørrgjær
  • 3 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 egg
  • 150 gr smør
  • 10-12 dl hvetemel
  • 5 dl vaniljekrem

Fyll

  • 80 gr smør
  • 1 ½ dl melis

Bland det tørre. Smelt smør, pisk og rør inn egget og tilsett melken. Varm væsken til 37 grader og bland det våte i det tørre. Elt deigen 10 min. og la deigen etterheve på et lunt sted en times tid.

Dekk en form 30x 40 cm med bakepapir.

Del deigen i to, kjevle ut den ene delen så den passer til å dekke formen.

Legg den kjevlede deigen i formen og smør på vaniljekrem i et jevnt lag.

Kjevle ut resten av deigen og smør på fyllet. Rull sammen slik man gjør med kanelboller. Deles i 24 biter som legges i rader på deigen dekket med vaniljekrem.

Etterhev en time.

Stekes i forvarmet ovn på 200 gr nederste rille i ca. 20 min.

Pass på at vaniljerutene er gjennomstekte.

Pyntes eventuelt med melisglasur og dryss.

Husk:

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *