Gjærbakst Kaker

Vaniljeruter på vaniljeseng

Tags:    

Her får du oppskrift på gjærbakst på et tykt lag med vaniljekrem, stekt i langpanne. Det perfekte innslag på skoleavslutningen eller til sommerpikniken.

Du trenger:

  • 1 pose tørrgjær
  • 3 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 egg
  • 150 gr smør
  • 10-12 dl hvetemel
  • 5 dl vaniljekrem

Fyll

  • 80 gr smør
  • 1 ½ dl melis

Bland det tørre. Smelt smør, pisk og rør inn egget og tilsett melken. Varm væsken til 37 grader og bland det våte i det tørre. Elt deigen 10 min. og la deigen etterheve på et lunt sted en times tid.

Dekk en form 30x 40 cm med bakepapir.

Del deigen i to, kjevle ut den ene delen så den passer til å dekke formen.

Legg den kjevlede deigen i formen og smør på vaniljekrem i et jevnt lag.

Kjevle ut resten av deigen og smør på fyllet. Rull sammen slik man gjør med kanelboller. Deles i 24 biter som legges i rader på deigen dekket med vaniljekrem.

Etterhev en time.

Stekes i forvarmet ovn på 200 gr nederste rille i ca. 20 min.

Pass på at vaniljerutene er gjennomstekte.

Pyntes eventuelt med melisglasur og dryss.

Husk:

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *