Oppskrifter

Plomme- og vaniljemarmelade

plommemarmelade

Tags:    

Når du har et plommetre som gir raust med frukt og gode smaker, er det bare å gå på leting etter flere oppskrifter. Denne marmeladevarianten med vanilje og sitron har allerede blitt en ny favoritt både på brødskiva og til ostebordet.

Oppskriften er fra My Feldt sin fargerike bok: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

Du trenger:

  • 1 kg. plommer
  • 1 vaniljestang
  • 620 gr sukker
  • ferskpresset juice fra en sitron.
plommer

Slik gjør du:

Skjær plommene i fire

Del vaniljestangen på langs og skrubb innsiden med sukkeret slik at frøene løsner. Legg sukkeret med frøene, vaniljestangen og plommebitene i en tykkbundet kjele og tilsett sitronsaften. Kok opp og la det småkoke til plommene får en marmeladeaktig konsistens. Rør om av og til. Test konsistensen ved å legge en klikk marmelade på en tallerken som du setter til avkjøling i kjøleskapet. Kontroller så konsistensen.

Hell den varme marmeladen i steriliserte glass og oppbevar dem mørkt og kaldt.

Plommer

Til inspirasjon:

Det er så mye godt du kan lage med plommer. Her er flere linker vel verdt å teste ut:

Her er en sveitsisk spesialitet: Wähe fra Sol.

Plommekake i jakten på plommepai.

Plommekake med saftig smak av høst

Plommechutney full av godbiter.

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *