Oppskrifter

Plomme- og vaniljemarmelade

plommemarmelade

Tags:    

Når du har et plommetre som gir raust med frukt og gode smaker, er det bare å gå på leting etter flere oppskrifter. Denne marmeladevarianten med vanilje og sitron har allerede blitt en ny favoritt både på brødskiva og til ostebordet.

Oppskriften er fra My Feldt sin fargerike bok: Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

Du trenger:

  • 1 kg. plommer
  • 1 vaniljestang
  • 620 gr sukker
  • ferskpresset juice fra en sitron.
plommer

Slik gjør du:

Skjær plommene i fire

Del vaniljestangen på langs og skrubb innsiden med sukkeret slik at frøene løsner. Legg sukkeret med frøene, vaniljestangen og plommebitene i en tykkbundet kjele og tilsett sitronsaften. Kok opp og la det småkoke til plommene får en marmeladeaktig konsistens. Rør om av og til. Test konsistensen ved å legge en klikk marmelade på en tallerken som du setter til avkjøling i kjøleskapet. Kontroller så konsistensen.

Hell den varme marmeladen i steriliserte glass og oppbevar dem mørkt og kaldt.

Plommer

Til inspirasjon:

Det er så mye godt du kan lage med plommer. Her er flere linker vel verdt å teste ut:

Her er en sveitsisk spesialitet: Wähe fra Sol.

Plommekake i jakten på plommepai.

Plommekake med saftig smak av høst

Plommechutney full av godbiter.

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *