Brød Gjærbakst Oppskrifter

Grovbrød med smak av kaffe

Grovbrød penslet med kaffe

Tags:      

Her er grunnoppskrift på grov brød. Så lenge 2/3 av deigen består av hvetemel, er det bare å blande inn det du har av frø, nøtter og korn. Pensler du gjærbaksten med kaffe og en anelse sukker, får du knasende god skorpe med en touch av kaffe. En teknikk brukt i tidligere generasjoner.

Grunnoppskrift:

  • 1 l vann/melk
  • 25 gr. gjær
  • 1 ts salt
  • ca. 1.5 kg. mel (hold litt tilbake. Bedre å spe med mer mel ved behov).

Bland det tørre og ha i væsken. Bland godt sammen og la det heve minimum en time. Ha så deigen over i brødformer eller ved fastere deig: Form de til rundstykker.

Etterhev 30 min.

Pensle brødene med egg/melk/vann og stek de på nederste rille i 50-60 min. (210 grader) eller sett rundstykkene midt i ovnen og la de steke ca. 12 minutter (225 grader.) 🍞

Bland en klype sukker i kaffe og pensle gjærbaksten med blandingen med en gang de kommer ut av ovnen. Det gir en knasende god overflate med en anelse smak av kaffe.☕

Til inspirasjon:

Det er få ting som dufter bedre enn gjærbakst. Her har du flere oppskrifter å bryne deg på:

Rundstykker med valnøtter

Her er en grunnoppskrift på enkle rundstykker.

Og på knasende gode baguetter.

Husk at hemmeligheten med vellykket gjærbakst er god tid.



Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *