Brød Gjærbakst Snadder

Porsjonsbrød med vårløk

porsjonsbrød

Tags:  

Lykken er å ha en venninne som byr på noe spennende og godt når du kommer på besøk. Lisbeth er en kløpper på indisk mat men er også en rev på å snuse opp gode smakssammensetninger.
Disse porsjonsbrødene med dill, ost og vårløk er som skapt til varme supper eller som følge på tur.

Du trenger:

  • 2.5 dl lunkent vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts gjær
  • 250 gr. mel
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 egg

Bland alt sammen og tilsett så 1 bunt hakket vårløk og 250 gr mel. Blant godt og kna inn 20 gr mykt smør.

Sett det hele til heving en timestid.

Fyll:

  • 1 hakket løk
  • 1 bunt dill
  • 200 gr. revet ost. (Her har jeg brukt Jørnsberg. (Les gjerne om Ostegården her)
  • 1 egg (sammenpisket)
  • Salt og pepper.

Kjevl så ut deigen til en stor, tynn leiv. Smør fyllet utover.

Rull deigen sammen og skjær leiven i passe tykke skiver og legg de i porsjonsformer.

Pensle med smør, dryss over med sesamfrø og stek de midt i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 180 grader.

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *