Kaker Oppskrifter

Sitronkake i påskemodus

Tags:       

Her er oppskriften på en frisk og god kake som holder seg lenge i kjøleskapet. Rett og slett den perfekte påskekaken for deg som setter pris på en kopp tea og noe saftig godt.

Du trenger:

  • 200 gr smør
  • 180 gr sukker
  • 3 egg
  • 200 gr hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 store sitroner

Glasur:
4 dl melis
2-3 ss silt sitronsaft

Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader. Pisk luftig smørkrem av smør og sukker. Del eggene og pisk eggeplommene inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall fra begge sitronene, men hold tilbake ca. 1 ts til å pynte glasuren. Sikt i det tørre og bland godt. Press saften fra sitronene. Sett til side 3 ss sitronsaft til glasuren og rør resten (ca 1 dl) av saften inn i deigen Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen med en slikkepott, til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. (Sjekk med en kakepinne om den er gjennomstekt.)

Avkjøl kaken helt. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Rør sammen melisglasur og smør forsiktig over den kalde kaken. Strø over revet sitronskall og sett kaken i kjøleskapet til melisglasuren har stivnet.

Gode råd på veien.
Vær nøye med rekkefølgen når du blander sammen ingrediensene til deigen. Tilsetter du sitronsaften før hvetemelet er det fare for at deigen kommer til å skille seg.

Husk å sile vekk fruktkjøttet fra sitronsaften som du bruker i glasuren.

Sitronkaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses. 

(Oppskriften er fra Det søte liv)

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *