Brød Uten gluten

Knasende gode knekkebrød

Tags:    

Disse knekkebrødene er fulle av kjerner, frø og gode smaker. Å blande sammen røren går fort, men ha tungen rett i munn når det gjelder stekingen. Bruk glutenfritt mel så får du glutenfrie knekkebrød.

Her er oppskrift på Wenches knekkebrød:

  • 5 dl havregryn (glutenfrie)
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 1 ts honning
  • salt
  • 8 dl vann
  • 1 dl glutenfritt mel av ett eller annet slag.

Bland alle ingrediensene sammen MINUS melet. La blandingen få svelle i ti minutter. Tilsett så melet, rør godt og dra blandingen utover tre stekebrett med en slikkepott. Det er viktig at du får fordelt det så jevnt som mulig.

Stekes i ovnene på vifte ved 160 grader i ca. 10 minutter. Ta brettene ut og bruk et pizzahjul/kniv til å dele opp knekkebrødene i passende biter.

Sett brettene tilbake i ovnen og la de steke i ca en time. Bytt plass i ovnen ca. hvert 15 minutt.

Sett ned ovnen til 140 grader etter ca. 40 minutter. Luft gjerne ut litt damp innimellom.

Med andre ord: Stekingen må gjetes til resultatet er sprøstekt (tilsammen 55-60 minutter)

Oppbevares i kakebokser (ikke plastbokser, – da blir det myke).

Del innholdet Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

what do you think?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *